D. 2. maj var vi afsted på en faglig rejse i jords fantastiske verden. Dagen bød på mange gode indlæg om jord blandt andet fra Jesper Riis Christiansen, lektor ved Institut for Geologi og Naturforvaltning, og Kim Tang fra Danske Anlægsgartnere. Arrangementet blev afholdt i smukke ramme på Ledreborg Slot.

Der blev delt viden om jord i mange former og fra flere synsvinkler, og det er tydeligt at jord er en svær ting at blive klog på. Dagen viste os dog vigtigheden af at passe på den jord vi går rundt og træder på – for uden den kan vi ikke have et frodigt og mangfoldigt planteliv, som er forudsætning for at vi kan eksistere.

Her på planteskolen prøver vi at passe så godt på jorden som muligt. Til tider kan det være svært, da vi også gerne vil drive en forretning, og derfor bliver vi nødt til at køre rundt med nogle maskiner og forstyrre jorden. Men vi er blevet inspireret til at finde ud af hvordan vi passer endnu bedre på den jord vi dyrker i, som bliver kørt på, rodet i og flyttet rundt og så er vi et skridt i den rigtige retning.

En dag om jord – forårstræf HL365