Kongelig hofleverandør er vi ikke! Men hjælper gerne H.M. Dronningen med at plante.

I Tjæreby ved Hillerød bliver der rejst en ny folkeskov til grundvandsbeskyttelse. I anledning af Børneringens 80-års jubilæum, som blev fejret med Natur og Science Festival 2021, havde organisationen doneret 10.000 træer til folkeskoven nær Hillerød. Som protektor for Børneringen, indviede H. M. Dronningen skoven ved at plante ‘Eventyregen’ til festivalen fredag d. 29.10.2021.

Vi leverede ‘Eventyregen’ og hjalp H.M. Dronningen med at plante. Det var en noget anderledes opgave for Simone og Jonas, som var lidt spændt på hvordan det skulle gå. Det gik fint og alle havde en hyggelig dag.

‘Eventyregen’ er en stilkeg Quercus robur.
Frøet er høstet i en plantage med udvalgte træer i Truust i Jylland. Forældrene til Truust-træerne står i Holsten, tidligere Danmark, nu Tyskland. ‘Eventyregen’ spirede i 2014, blev plantet om som 2-årig og rodstukket 2 gange siden, for at lave et godt forgrenet rodnet. Kronen er beskåret flere gange, sidst i sommeren 2021, for at fremme en harmonisk og sund kroneopbygning.

Se Naturstyrelsens hjemmeside for mere information om rejsning af folkeskove – klik her.

Dronningen planter ‘Eventyregen’ i ny folkeskov
Tagget på: