En masse glade og planteinteresserede mennesker lagde vejen forbi planteskolen sidste tirsdag for at se og dufte til de blomstrende syrener på dette års syrendag – og endda i nogenlunde tørvejr. Tusind tak til alle jer der kom og nød eftermiddagen og aftenen med os.

Syrenerne blomstrede så smukt og duftede helt fantastisk, så som noget nyt i år opfordrede vi de fremmødte til at beskrive hvordan de syntes at de forskellige sorter af syrener duftede, og det kom der mange fine beskrivelser ud af.
Sorten ’Kathrine Havemeyer’ fik duften af karamel, renhed og sæbe frem i næseborene, mens sorten ’Charles Joly’ spredte noter af marcipan, svesker og tomat.
En af vores mest solgte sorter ’Ludwig Spaeth’ blev beskrevet med en duft af koldskål og roser, og en af gæsterne skrev følgende:
”Ludwig Spaeth dufter af æbletræets blomstring og mindet om min første deodorant Apple Blossom”.

Ud over sorternes duft, var der en besøgende som gav disse fine ord med på vejen om årets syrendag og oplevelsen i marken:

“Først går man rundt i plantagen og dufter til forårets komme – og pludselig mødes man af en berusende mur af duft af velvære og minder.

Minder om barndommen, hvor man løb rundt i haven og pludseligt følte syrenens duft og bare følte glæde og tryghed over sommerens komme.

Minde om dem svage smag om honning, når man sugede blomsten.

Minde om en regnvejrsdag, hvor regnen stiller af og man går ud og mødes af duften af syren.

Duften skaber glade minder og flash back – og man bliver glad og lykkelig.

Det er duften af syren.”

Dét er duften af syren!