Vi har netop gjort status over de 36 fuglekasser som vi satte op sidste år. Hele 30 kasser har været beboet i år, og en enkelt af dem husede stadig et par mus som måtte forlade deres lune seng. Det beklager vi selvfølgelig meget, men de finder nok tilbage igen! Hvorom alting er, må det tyde på at fugle (og mus) synes det er et dejligt sted at være og det er vi glade for!

Vi valgte sidste år at sætte fuglekasser op i hele planteskolen som et tiltag til at holde skadedyrsmængden nede. Der er en masse insekter der mæsker sig i træer og buskes blade og ved, og nogle gange fortærer de så meget, at de ødelægger planterne. Det bliver vi ret så kede af, så derfor har vi forsøgt at tiltrække nogle af insekternes fjender – fuglene. Og antallet af bookede værelser over forårs- og sommersæsonen taler sit klare sprog. Vi fodrer fuglene og de hjælper os med at have flere salgsklare planter. Det må siges at virke!

Biologisk bekæmpelse og fuglefløjt